Yoga – mijn ervaring & tip

Mijn ervaring met yoga

Lange tijd vond ik yoga maar suf. Ik dacht dat het saai was en niet fysiek uitdagend. Ik zag het als een zweverige ‘sport’. Want ja, ik zag het niet als een sport. Ik had het nog nooit gedaan, maar toch had ik er een duidelijke mening over.

Ik weet niet meer waarom of wanneer, maar ik was erg gestrest en wist niet meer hoe ik tot rust moest komen. Uiteindelijk zette ik een yoga filmpje aan, onder het mom van ‘dan doe ik dit maar’. Tot mijn grote verbazing hielp het ontzettend en kwam ik helemaal tot rust, iets wat me al dagen niet gelukt was.

Sinds toen ben ik steeds vaker yoga gaan doen en inmiddels kan ik zeggen dat yoga helemaal niet suf of stom is, ik moest alleen de juiste versie voor mij vinden.

Wat ik van te voren niet had verwacht, is dat er super veel verschillende soorten yoga zijn. Je hebt niet alleen verschillende poses, ook heb je yoga voor in de ochtend, voor voor het slapengaan, bij stresssituaties of pijn. En dat zijn maar een paar voorbeelden.

Dit zorgt ervoor dat het nooit saai is en dat je helemaal zelf kunt kiezen waar je op dat moment zin of behoefte aan hebt.

Mijn verwachting was dat yoga totaal niet zwaar is. Inmiddels weet ik dat dit niet het geval is en dat yoga zeker uitdagend kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan yoga voor je hele lichaam waar veel arm- en buikspier kracht gevraagd wordt. Dat voel je wel hoor!

Mijn tip voor fijne yogalessen online

Mijn grote aanrader voor goede yogavideo’s op Youtube is Yoga With Adriene. Ze heeft op haar account super veel verschillende video’s staan. Daarnaast heeft ze een aantal ’30 day yoga challenges’, wat inhoudt dat ze elke dag voor 30 dagen lang een video post met daarin een yogales. Zo’n serie is perfect om uit te vinden of je yoga fijn vindt of niet. Het begint op een laag niveau, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om te beginnen.

Naast video’s online kun je natuurlijk ook yogalessen volgen door naar een yogaschool te gaan en daar een les te nemen.

Mocht je iemand zijn die nog steeds denkt dat yoga maar saai is, dan raad ik je aan om het een aantal keer te proberen. Je verliest er niets mee, toch? Geef het de tijd en dan zul je misschien zien dat yoga echt zo suf nog niet is en dat het best fijn kan zijn.

Voel je vrij om je eigen ervaring met yoga te delen in de comments!

Lees hier een andere blogpost:
Tips voor het verminderen van je schermtijd
identiteit
Mijn vakantie 2020 in foto’s

Je kunt me ook volgen op Instagram: https://www.instagram.com/juliaschrijft/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *